OKULUMUZDA ''I LOVE HEALTY BECAUSE I LOVE MY FUTURE'' (SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ GELECEĞİMİ SEVİYORUM) İSİMLİ  E TWİNNİNG PROJESİ BAŞLADI.

OKULUMUZDA ''I LOVE HEALTY BECAUSE I LOVE MY FUTURE'' (SAĞLIKLI YAŞIYORUM ÇÜNKÜ GELECEĞİMİ SEVİYORUM) İSİMLİ E TWİNNİNG PROJESİ BAŞLADI.

11.03.2024 46

Toplumun temel yapı taşı olan aile, kişisel gelişimin ilk adımını oluşturmaktadır. Bireyin zihinsel, fiziksel ve duygusal olarak öz gelişimine dair öğrenim yolculuğu, süreç ilerledikçe aile ile ortak paydada buluşan okulda, eş zamanlı olarak devam etmektedir. Eğitim ve öğretimin en temel hedefi olan iyi insan yetiştirme ilkesi de bu doğrultuda devamlılık kazanmaktadır. Söz konusu ilkeye dair kazanımların edinilmesinde ise 'sağlıklı birey' tanımı ön plana çıkmaktadır. Bireyin sağlıklı bir hayat sürmesi kişisel gelişimine doğrudan ve dolaylı olarak çeşitli faydalar sağlamaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimiz başta olmak üzere ailelerinin ve en nihayetinde toplumun sağlıklı bir hayat sürmesi amacıyla çeşitli faaliyetler kapsamında belli başlı alışkanlıkların kazanılmasına yönelik olarak 'Sağlıklı Yaşam' temalı e-twinning projemiz oluşturulmuştur. Proje sürecinde yalnızca hastalıklardan korunmak amacıyla fiziksel kazanımlar hedeflenmemiş, aynı zamanda duygusal ve psikolojik bakış açısını desteklemeye ve geliştirmeye yönelik etkinlikler de planlanmıştır. Nitekim sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil; bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.

 

 

 

11-03-2024